holtveld-carrousel-boswachter

wandelen in het gebied

holtveld-carrousel-schaapskudde

Op zoek naar schapen

holtveld-carrousel-hunnebed
holtveld-carrousel-gelebloemen

Welkom in het natuurgebied Holtingerveld...

“Oerlandschap gekneed door ijs en oorlog”

Je bent niet de eerste bezoeker van dit gebied. Al duizenden jaren zwerven er mensen door het oerlandschap Holtingerveld. Eerst om voedsel te zoeken, later om vee te weiden. Tegenwoordig waarderen we het Holtingerveld als speciaal natuurgebied met een unieke geschiedenis, waar je even op adem kunt komen. Ondertussen biedt het terrein ruimte aan tal van bijzondere planten dieren. Daarom is het Holtingerveld opgenomen in het Europese netwerk van belangrijke natuurgebieden, Natura 2000.

Inrichting natuurgebied Holtingerveld

Het natuurgebied is in totaal 1.782 ha groot en bestaat uit meerdere gebieden die samen het Holtingerveld vormen. Je vindt er sterk gevarieerde landschappen, met verschillende functies en beheerders. Een klein deel is bijvoorbeeld in beheer van het Ministerie van Defensie en in gebruik als militair oefengebied voor de meer rustige oefeningen.

Ontdek het N2000 gebied Holtingerveld

Op deze website kun je niet alleen veel te weten komen over dit gebied, maar vind je vooral praktische tips om het gebied te verkennen. Fiets- en wandelpaden, natuurpaden en ruiterroutes bieden je de gelegenheid om de natuur te ontdekken. Ook vind je op deze website het laatste nieuws over het Holtingerveld en over alle activiteiten die in en rond het gebied worden georganiseerd.

D53 Havelte 3-10-04 (1b)

Actueel

Activiteiten

holtingerveld-havelterberg-houtenembleem
© foto's Holtingerschaapskudde
holtingerveld-wandelen-hond

Tweets over het Holtingerveld

Westerveld op Facebook