Ontdek een Nachtelijke Beleving in Frederiksoord en Dwingeloo


Datum
Plaats in agenda
Tijd
20:00 tot
Locatie
Fredriksoord: rondom het Sterrenbos in Frederikoord en Dwingeloo op de Brink
Organisator

Gemeente Westerveld

Informatie

Dan zal namelijk de allereerste ‘Nachtelijke Beleving’ in Frederiksoord en Dwingeloo plaatsvinden: een spannende ontdekking te voet en op de fiets over ‘Boeren, Burgers en Buitenlui in Frederiksoord (Maatschappij van Weldadigheid) en Dwingeloo (Sterren & Duisternis).

nachtelijke beleving

Frederiksoord
Tussen 20.00 uur en 01.00 uur staan locaties rondom het Sterrenbos in Frederikoord in het teken van bijzondere nachtelijke belevingen waarbij bezoekers vermaakt worden. Denk hierbij aan theater, muziek, vertellingen en avontuur waarbij jong en oud even terug in de tijd gaan om zich een voorstelling te maken van het leven van een ‘pauper’ in Frederikoord. Bezoekers lopen een spannende route langs Hotel Frederiksoord, Huis Westerbeek, de droge kom in het Sterrenbos, oude koloniehuisjes én het nieuwe koloniehuisje van de toekomst en natuurlijk de Bloemencorsotent. Op iedere locatie worden zij verrast door muziek, verhalen en theater.

Dwingeloo
In Dwingeloo worden bezoekers vanaf 20.00 uur ontvangen op de authentieke brink in het dorp, waar het boerenleven centraal staat. Op verschillende locaties rondom de brink, zoals het voorhuis van de Zaagkoele, de boerenschuur van de familie Mulder en de Sint Nikolaaskerk staat een tentoonstelling, demonstratie en muziek op het programma. De route gaat verder vanaf de brink naar RCN vakantiepark de Noordster waar zij een bijzonder theaterspektakel over sterren en duisternis kunnen bijwonen, verzorgt door Roestvrij Theater. Via een spannende verbinding vanaf het vakantiepark wordt de bezoeker naar de indrukwekkende Radiotelescoop geleid, waar verhalenvertellers gasten meenemen in de wereld van ‘Sterren & Duisternis’ rondom Dwingeloo.

nacht

Boeren Burgers en Buitenlui
De activiteiten in Frederiksoord en Dwingeloo vinden plaats in het kader van het Open Monumentenweekend Westerveld dat van donderdag 7 tot en met zondag 10 september plaatsvindt en sluiten aan bij het thema Boeren, Burgers en Buitenlui. Bezoekers kunnen in dat weekend onder andere een echte huwelijksceremonie en expositie van bruidskleding bijwonen bij Oldengaerde in Dwingeloo, tokkelen van de Clemenskerk in Havelte én wat dacht je van een voorstelling van het beroemde ‘Kameroperahuis’ uit Zwolle bij Kapel Obadja in Zorgvlied op zaterdag en bij Huis Westerbeek op zondag.
Gedurende het gehele weekend openen bovendien bijzondere monumenten in de gemeente hun deuren en kunnen bezoekers een kijkje nemen in o.a. Tolhuis-smederij in Wittelte, Molen de Poffert in Vledder, het Kolonie Postkantoor in Frederiksoord. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het oudste én kleinste houten kerkje in Drenthe dat in Zorgvlied staat. Evenals het kleinste, stenen kerkje van Drenthe in Leggeloo. Kortom; genoeg te beleven in het tweede weekend van september in Westerveld.
Kijk

Omschrijving

Nachtelijk Beleven in Frederiksoord en Dwingeloo! Ondernemers uit Frederiksoord en Dwingeloo, de stichting Toeristisch Bureau Westerveld (TIP) en de Gemeente Westerveld hebben de handen ineengeslagen om een bijzondere activiteit op vrijdagavond (en nacht) 8 september as invulling te geven.

Bijzonderheden