Bouw informatiecentrum Holtingerveld van start


Op maandag 11 september is de bouw van een nieuw informatiecentrum voor het Natura 2000-gebied Holtingerveld officieel van start gegaan. Wethouder K. Smidt van de gemeente Westerveld, gedeputeerde H. Jumelet van Provincie Drenthe en districtshoofd B. Hummelen van Staatsbosbeheer verrichten dan samen een symbolische starthandeling.

Het nieuwe informatiecentrum
Het nieuwe informatiecentrum moet een belangrijke toegevoegde waarde gaan vormen om de prachtige natuur rond de Havelterberg nog beter te beleven en er langer te kunnen verblijven. In het centrum komt een expositie over het verleden van het Holtingerveld: Oerlandschap, gekneed door ijs en oorlog. Ook het Toeristisch Informatie Punt Westerveld krijgt er zijn plek. De gebroeders Faken verzorgen straks de horeca en beschikken over een ruim terras. In het voorjaar van 2018 opent het nieuwe informatiecentrum feestelijk haar deuren.

Foto: H.Dekker

Start-bouw-horeca-infocentrum-Poort-HV-11-09-17-(7)


Plannen in het gebied
Naast de bouw van het informatiecentrum wordt gewerkt aan een beleefroute die de bijzondere historie van het Holtingerveld op theatrale manier vertelt aan wandelaars. Ook wordt er verkend of een familiepad aangelegd kan worden, om zo het gebied beter toegankelijk te maken voor bezoekers die gebruik maken van een kinderwagen, rollator of rolstoel.

Inloopbijeenkomst
Op 17 oktober wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd voor omwonenden en andere belangstellenden, waar uitgebreide informatie gegeven wordt over de plannen. Belangstellenden zijn van 17.00 tot 19.00 uur van harte welkom in de schaapskooi van Stichting Holtinger Schaapskudde, Van Helomaweg 16 te Havelte.