Poort Holtingerveld


De plek om het ontdekken van het gebied te starten is de Poort Holtingerveld. Je vindt deze poort aan de Van Helomaweg 14 ten noorden van Havelte. Hier vind je niet alleen volop parkeergelegenheid, maar ook een kinderspeelplaats, een keientuin en de schaapskooi van de Holtinger schaapskudde. In 2017 moet hier een horecavoorziening worden gerealiseerd, evenals een informatieruimte (we wachten op een besluit van de gemeenteraad van Westerveld in september 2016). Op het terrein vind je ook het vlinderparadijs Papiliorama (tegen betaling).
Vanaf de poort waaieren enkele wandel- en fietsroutes over het gebied uit, o.a. naar de hunebedden aan de voet van de Havelterberg.

Poort Holtingerveld 30-09-15 (3)


Dorpen rond het Holtingerveld

Hotel of horeca vindt u nagenoeg niet IN het Holtingerveld

(Het nivonhuis Hunehuis ligt in de kern en camping Blauwe Haan en accommodatie De vier eiken grenzen aan het Holtingerveld. Horeca aan de rand zijn het Theehuis 't Hunebed en eenvoudige dranken/snacks kunt u kopen bij de Vlindertuin.)

De andere gelegenheden bevinden zich in de dorpen rondom het Holtingerveld. Dit zijn Havelte, Darp, Uffelte en Wapserveen.