Poort Holtingerveld


Update Coronamaatregelen:

Alle informatiepunten zijn tot 14 januari 2022 gesloten. Alle activiteiten zijn tot die tijd geannuleerd. Je kunt wel gewoon wandelen en fietsen in het gebied. Neem alsjeblieft wel je afval, mond-neusmaskers en zakdoekjes mee terug naar huis of stop ze in een afvalbak. Alvast dank namens de dieren en de boswachters.

De plek om het ontdekken van het gebied te starten is de Toegangspoort Holtingerveld. Je vindt deze poort aan de Van Helomaweg ten noorden van Havelte. Hier vind je niet alleen volop parkeergelegenheid, maar ook een Informatiecentrum, Brasserie Oer,  kinderspeelplaats, een keientuin en de schaapskooi van de Holtinger schaapskudde. Op het terrein vind je ook het vlinderparadijs Papiliorama (tegen betaling).
Vanaf de poort waaieren enkele wandel- en fietsroutes over het gebied uit, o.a. naar de hunebedden aan de voet van de Havelterberg.

4.

Tourist Info Havelte
van Helomaweg 18, 7971 PX Havelte
Tel. 0521-341222

Het toeristisch informatie punt van de gemeente Westerveld. Onder de naam van het Nationale Park van Drenthe communiceren wij wat onze gemeente allemaal te bieden heeft. In onze vestigingen kunt u toeristische informatie over de omgeving vinden.

Openingstijden:
  • Woensdag van 10:00 uur tot 16:00 uur
  • Donderdag van 10:00 uur tot 16:00 uur
  • Vrijdag van 10:00 uur tot 16:00 uur
  • Zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur
  • Zondag van 11:00 uur tot 15:00 uur

Opening horeca bij het informatiepunt hangt af van drukte en weersomstandigheden.

Brasserie OerBrasserie Oer


Dorpen rond het Holtingerveld

Hotel of horeca vindt u nagenoeg niet in het Holtingerveld

Nivonhuis Het Hunehuis ligt in de kern van het gebied. Camping de Blauwe Haan, accommodatie De Vier Eiken en Theehuis ’t Hunebed grenzen aan het Holtingerveld. Op het terrein van de Toegangspoort vindt u Brasserie Oer en Vlinderparadijs Papiliorama.

De andere horecagelegenheden bevinden zich in de dorpen rondom het Holtingerveld. Dit zijn Havelte, Darp, Uffelte en Wapserveen.

Poort Holtingerveld 30-09-15 (3)