Routes en activiteiten

holtingerveld-havelterberg-wandelroute

Wandelen

Het Holtingerveld is vanwege de hoogteverschillen in het landschap bij uitstek een gebied om te wandelen. Vanaf de Toegangspoort zijn 3 gemarkeerde wandelroutes uitgezet.

holtingerveld-havelterberg-fietsen

Fietsen

In het Holtingerveld liggen tientallen kilometers fietspad, variërend van smalle schelpenpaden tot brede asfaltpaden. Onderweg liggen voldoende picknickplaatsen en bankjes. Sinds de aanleg van een nieuw fietspad door Het Moer is het mogelijk om het hele Holtingerveld rond te fietsen. Zet je eigen route uit met de fietsknooppuntenplanner. Advies: start bij knooppunt 10

Agenda

Havelterberg panorama 3-10-04 (2)

Activiteiten in de omgeving

Ben je benieuwd wat er nog meer te doen is rondom het Holtingerveld, kijk dan op de site van de toeristische informatie Westerveld, de gemeente die naast het Holtingerveld, ook nog de Nationale Parken Dwingelderveld en Drents-Friese Wold binnen de grenzen heeft.

Toeristische informatie het nationale park van Drenthe

Holtingerveld Hans Dekker (13)

Ruiters

Er lopen een aantal ruiterpaden door het Holtingerveld. Via de website Ruiteren en mennen kun je je eigen route samenstellen.

holtingerveld-havelte

Met de hond op pad

Honden zijn ook in het Holtingerveld van harte welkom. We vragen je wel om rekening te houden met andere recreanten en in het broedseizoen ook met vogels die op de grond broeden. Daarom mogen honden maar op een beperkt aantal plaatsen loslopen. En altijd op zo'n  manier dat de hond terugkomt als je hem roept.

Havelterberg 01-06-14 (9oo) (3)

Excursies van beheerders

Je kunt het Holtingerveld heel goed alleen of met familie of vrienden verkennen. Maar je ziet en hoort meer, als je met de boswachter op pad gaat. Als er georganiseerde wandelingen staan, zetten we die in de agenda. Wil je op een ander moment met een groep op stap, neem dan contact op met een van de beheerders over de mogelijkheden.